Meiser Design Hotel, Dinkelsbühl, Niemcy

„Hotele Meiser" wybierają rozwiązania chłodnicze firmy Viessmann do wszystkich swoich placówek

Hotele Meiser to doskonałość gastronomiczna zlokalizowana w środku południowych Niemiec. W skład rodzinnej firmy wchodzi hotel wellness, centrum eventowe, kawiarnia, a od 2019 roku ich największy projekt: Meiser Design Hotel w Dinkelsbühl ze 150 pokojami. Opierając się na swoich wcześniejszych pozytywnych doświadczeniach z produktami firmy Viessmann, hotele Meiser zdecydowały się wybrać Viessmann Refrigeration Solutions na dostawcę systemu chłodni i mroźni również dla tego projektu.

Młodszy menedżer hotelu Meiser Design, Calvin Meiser jest również odpowiedzialny za działania i strategie marketingowe firmy. Rodzina prowadzi rodzinną firmę od sześciu pokoleń, od 1880 roku. Specjalistyczna firma chłodnicza Helmut Veeh GmbH została wyznaczona do zaprojektowania i montażu komór chłodniczych firmy Viessmann. Łącznie w kuchni Meiser Design Hotel zainstalowano siedem komór chłodniczych i dwie mroźnicze.

Dla tak dużej firmy gastronomicznej, jaką jest Meiser Hotels, niezbędna jest współpraca z wiarygodnym partnerem i stosowanie w systemach chłodniczych wysokiej jakości produktów od jednego dostawcy. Benjamin Barth, starszy technik chłodniczy w Helmut Veeh GmbH, wyjaśnia, że współpracują oni z firmą Viessmann Refrigeration Solutions od 30 lat. Ponieważ rodzina Meiser stosowała już system chłodniczy firmy Viessmann w innych swoich obiektach, dlatego też była naturalnym wyborem również dla tego nowego projektu.

Znakomity serwis, prace konserwacyjne, spełnione wysokiej jakości warunki wykonywania prac

Jörg Ellrodt, szef kuchni w Meiser Design Hotel opisuje firmę Viessmann jako niezawodnego partnera w zakresie systemów chłodniczych. W ten sposób Ellrodt podkreśla swoje niezwykle pozytywne doświadczenia z pracami serwisowymi i konserwacyjnymi firmy Viessmann i traktuje je jako podstawowy warunek wykonywania fantastycznej pracy.

Komory chłodnicze i mroźnicze są bardzo przestronne, a przestrzeń jest optymalnie zorganizowana. Każdy obszar można wykorzystać w najlepszy możliwy sposób, możemy nawet wjechać do chłodni ze sprzętem do przechowywania żywności.

Jörg Ellrodt, szef kuchni w Meiser Design Hotel

Ellrodt jest bardzo entuzjastycznie nastawiony do struktury i konfiguracji systemu chłodniczego firmy Viessmann

Przede wszystkim w tym projekcie położono nacisk na indywidualną adaptację chłodni i mroźni do trudnych warunków przestrzennych. Aby zorganizować catering na bankiety do 500 osób, takie jak wesela i większe imprezy firmowe, większe drzwi i szerokie przejścia wewnątrz chłodni i mroźni firmy Viessmann zapewniają optymalne wykorzystanie przestrzeni. Dzięki temu każdy obszar chłodni i mroźni można wykorzystać w najbardziej ekonomiczny sposób. Dzięki przestronnemu magazynowi Ellrodt może nawet uzyskać dostęp do chłodni z większym wyposażeniem i wózkami transportowymi, aby łatwo transportować towary do i z chłodni.

Nasze referencje

Poniżej wymieniono historie sukcesu naszych klientów z branży Food Services. Kliknij link, aby zobaczyć wszystkie referencje. Zobacz wszystkie referencje