Hotel ADLER Lodge, Ritten, Włochy

Kulinarne rozkosze przed zapierającymi dech w piersiach Dolomitami

Polana w lesie. Spektakularny widok na królów Dolomitów, potężny Sciliar, Sassolungo, szczyty Geisler i legendarne Catinaccio: ADLER Lodge Ritten znajduje się w pobliżu Bolzano, pośród wyjątkowego środowiska naturalnego i oferuje swoim gościom czysty spokój i relaks w połączeniu z kulinarnymi atrakcjami.

Niezawodna technika chłodnicza odgrywa niebagatelną rolę w sukcesie licznych przysmaków kulinarnych. Od wiosny 2019 r. w sumie 8 chłodni i mroźni firmy Viessmann zapewnia doskonałe chłodzenie. Wszystkie są modelami TectoCell Standard Plus, ponieważ dzięki temu modelowi można spełnić najwyższe wymagania higieniczne, zachowując przy tym wysoką efektywność energetyczną.

Mamy łącznie 8 chłodni, z których wszystkie działają sprawnie. Są łatwe w obsłudze, łatwe do czyszczenia i oferują wystarczająco dużo miejsca do profesjonalnej pracy. W każdej chwili ponownie wybralibyśmy te same produkty.

Hannes Pignater, szef kuchni ADLER Lodge Ritten

Długoterminowa relacja i przejrzysta komunikacja to klucz do sukcesu

Projekt realizowany był wspólnie z działem „Cool” firmy Niederbacher GmbH, jednej z wiodących firm specjalizujących się w chłodnictwie i klimatyzacji w gastronomii.

Viessmann i Niederbacher GmbH współpracują od wielu lat. Zgrany zespół zapewnia przejrzystą i otwartą komunikację, odpowiedzi na życzenia klienta i projekt techniczny, które mogą zostać sprawnie zrealizowane, a co najważniejsze wszystko jest dostarczane zgodnie z harmonogramem.

Niezawodna i bezpieczna praca zapewniająca najwyższą jakość żywności

Specjalista ds. chłodnictwa z Kaltern w Caldaro również wybrał do tego projektu komory chłodnicze firmy Viessmann, ponieważ produkty są niezwykle solidne, a przez to trwałe. Niemal bezspoinowe rozmieszczenie poszczególnych elementów chłodni i ich doskonałe wykonanie były bardzo przekonujące. Obie cechy sprawiają, że chłodnia firmy Viessmann jest produktem wysokiej jakości, który Niederbacher GmbH z przyjemnością oferuje swoim klientom.

W każdym razie operatorzy ADLER Lodge Ritten są bardziej niż zadowoleni z realizacji tego projektu chłodni. Komory chłodnicze są wysoce niezawodne i łatwe do czyszczenia: dwa ważne czynniki dla sprawnego funkcjonowania cateringu, który obiecuje swoim gościom kulinarną ucztę. Dlatego hotel posiada kilka chłodni różnej wielkości, wszystkie wyposażone w monitoring temperatury, aby móc szybko reagować na nieprawidłowości techniczne. O tych ostatnich nic nie można mówić, ponieważ do tej pory nie wykryto żadnych problemów ani usterek - co po raz kolejny przemawia za jakością komór chłodniczych firmy Viessmann.


O fachowcach w zakresie chłodnictwa firmy Niederbacher:

Dział „Cool” w wykwalifikowany zespół z wieloletnim doświadczeniem w branży. Niederbacher dostarcza technologie chłodnicze i klimatyzacyjne nie tylko w branży gastronomicznej, ale także w innych obszarach, w których chłodnictwo odgrywa decydującą rolę. Indywidualne planowanie, rozwiązania szyte na miarę, prace instalacyjne i pierwszorzędna obsługa klienta są częścią portfolio firmy specjalizującej się w chłodnictwie. Klient w Niederbacher koncentruje się zawsze na oszczędnościach kosztów i energii dzięki nowoczesnym technologiom i markom premium.

Prawa autorskie do zdjęć: Niederbacher GmbH & Arnold Ritter Photography

Nasze referencje

Poniżej wymieniono historie sukcesu naszych klientów z branży Food Services. Kliknij link, aby zobaczyć wszystkie referencje. Zobacz wszystkie referencje