Jak nasze rozwiązania zmniejszają Twój ślad środowiskowy

Meiser Design Hotel - 4

Dzięki wysoce efektywnej izolacji i zarządzaniu mostkami termicznymi główną zaletą chłodni firmy Viessmann jest energooszczędność. Nawet analiza rynku przeprowadzona przez TÜV Süd wykazała, że w porównaniu ze średnią rynkową, zużycie energii przez komorę Viessmann jest o 18,1% niższe na komorę ze względu na jej właściwości izolacyjne i zarządzanie mostkami termicznymi.


W chłodniach i mroźniach firmy Viessmann można uniknąć mostków termicznych dzięki:

  • Wysokiej jakości produkcja i dokładny projekt
  • Połączenia kształtowe
  • Bardzo precyzyjnie wykonane profile pióra i wpustu
  • Brak lub tylko minimalne szczeliny powietrzne między złączami
  • Zachodzenie ścian

Efektywność izolacji poprawia efektywność energetyczną i zmniejsza wkład efektywności w globalne ocieplenie.

Czynniki chłodnicze o niskim GWP*

Zmieniliśmy czynniki chłodnicze w naszych szafach chłodniczych na bardziej przyjazne dla środowiska. Od kilku lat nasze nowe szafy są projektowane z myślą o naturalnych czynnikach chłodniczych o niskim współczynniku GWP, takich jak propan i dwutlenek węgla.

Stopniowo przekształcamy nasze czynniki chłodnicze i urządzenia chłodnicze w bardziej zrównoważone produkty o niższych wartościach GWP. Dzięki temu stajemy przed wyzwaniami przyszłości i zadaniem wprowadzenia na rynek innowacyjnych systemów chłodniczych wykorzystujących przyszłościowe, zrównoważone czynniki chłodnicze.

GWP oznacza potencjał globalnego ocieplenia

Food Freshness Blog article

Redukcja marnowania żywności

"

Dzięki higienicznym cechom naszych chłodni i mroźni TectoCell, takich jak nakładanie się ścian, podkładanie podłóg, mniej połączeń i antybakteryjne malowanie proszkowe, możemy przyczynić się do zmniejszenia marnotrawstwa żywności. Pomieszczenia można łatwo konserwować i czyścić, a czynniki zewnętrzne, takie jak brud, zarazki lub bakterie, nie mogą przetrwać ani wpłynąć na jakość przechowywanych towarów. Dzięki temu można zachować jakość i wydłużyć termin świeżości produktu"

Zrównoważone rozwiązania energetyczne dla mniejszej emisji w handlu detalicznym żywnością

Średnio w Europie ponad 70% energii zużywanej w handlu detalicznym żywnością to energia elektryczna. Większość z tego ok. 60%, służy do zasilania urządzeń chłodniczych w sklepie.

Ponieważ detaliści żywności szukają sposobów na zmniejszenie swojego śladu węglowego i wprowadzenie bardziej ekologicznych technologii sklepowych. Aby wesprzeć ten cel, opracowaliśmy dla naszych klientów rozwiązania, które znacznie zmniejszają zużycie energii przez urządzenia chłodnicze.

ESyCool green to kompleksowe rozwiązanie energetyczne, które umożliwia ogrzewanie i chłodzenie z tylko jednego systemu. Zintegrowane, zrównoważone rozwiązanie zużywa do 15-25% mniej energii niż najnowsze, najnowocześniejsze systemy.

Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak połączyć ogrzewanie, chłodzenie i zarządzanie energią? Tutaj znajdziesz więcej interesujących zalet ESyCool green!

Sustainability greens

Chcesz dowiedzieć się więcej o zrównoważonym rozwoju i emisji naszych rozwiązań? Skontaktuj się z nami.