Wskazówki dotyczące czyszczenia urządzeń chłodniczych
Urządzenia Viessmann zostały zaprojektowane z myślą o łatwym czyszczeniu, mają gładkie powierzchnie i wiele wyjmowanych części. Przed czyszczeniem należy upewnić się, że urządzenie jest odłączone od zasilania, szczególnie jeśli myjemy wszelkie elementy elektryczne. Co więcej, pamiętaj, że nie jesteśmy w stanie podać niezawodnej instrukcji dotyczącej czyszczenia, ponieważ zależy to całkowicie od użytkowania, warunków i lokalizacji twoich urządzeń.
- Utrzymuj urządzenia w czystości, opróżniając półki i wycierając je wilgotnym ręcznikiem i łagodnym detergentem w płynie (nietoksyczny, pH 6-8).
- W urządzeniach ze zintegrowanymi agregatami wewnętrznymi wyczyść skraplacze, aby zachować optymalną wydajność wymiany ciepła. Odkurz żeberka skraplacza i sprawdź, czy przestrzenie między żebrami nie są zatkane.
- Wytrzyj drzwi urządzenia wilgotną szmatką i osusz za pomocą ściągaczki; unikaj używania produktów zawierających alkohol, amoniak lub substancje ścierne podczas czyszczenia szklanych drzwi, ponieważ takie produkty mogą osłabić mocowanie klamki i uszkodzić szklaną powierzchnię.
- Używaj specjalnych profesjonalnych środków czyszczących, szczególnie do powierzchni ze stali nierdzewnej.
Podsumowując
Te wskazówki pomogą ci zachować wysoki poziom higieny i bezpieczeństwa żywności, co z kolei przedłuży świeżość produktów - co jest dobre dla biznesu!
Higiena w chłodniach i zamrażarkach - badanie, w jaki sposób niemieccy inspektorzy żywności stawiają czoła wyzwaniu
Niedawno przeprowadziliśmy ankietę, w której przepytaliśmy niemieckich inspektorów żywności, aby dowiedzieć się, jakie zauważają problemy dotyczące higieny w kuchniach komercyjnych i jak my, jako producent, możemy wspierać przemysł.
Zamów własną kopię za pomocą poniższego formularza kontaktowego.